Icon-back-white Menu
Heis de zeilen en...

Heis de zeilen en zet koers naar Batavialand!

Bekijk alle informatie

Zodra je voet aan wal zet in Lelystad word je meegenomen in de tijd. Zet koers naar het leven aan boord in de zeventiende eeuw, waarin VOC-schepen de woelige baren bevaren om wereldwijd handel te drijven. De reconstructie van het historische VOC-schip De Batavia, die je van ruim tot mast kunt bezichtigen, getuigt van deze bijzondere tijd.

Op de werf zelf is het een en al bedrijvigheid. Modelbouwers bouwen er aan De Zeven Provinci├źn, het vlaggenschip van Michiel de Ruyter en op de zeilzolder buigen zeilmakers zich over meters zeil. Beleef hoe de oude ambachten tot leven komen. Maak je eigen spijker in de Smederij, bekijk in de Beeldsnijderij hoe ambacht een kunst wordt en sla een eigen touw in de Tuigerij. Sluit een bezoek aan Batavialand knallend af met een demonstratie kanonschieten!

Wind in de zeilen

Gezinnen met kinderen ontdekken de wereld van de reizende handel bij de interactieve activiteit Wind in de Zeilen. Gewapend met paspoort, kompas en routekaart en onder de bezielende leiding van Karel de Rat hijsen ze de zeilen, laden ze het schip vol en zetten koers naar de tijd van de VOC!

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur
In het weekend kun je je bezoek aan Batavialand op de werf beginnen. De kassa gaat daar om 10:00 uur open. Het museum opent om 11:30 uur. Op 27 april en 5, 24 en 31 december sluit Batavialand om 15:00 uur, de kassa is dan tot 13.30 uur geopend.

Volwassenen: € 14,00
Kinderen: € 7,50
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
De peuterprijs geldt voor kinderen tot en met drie jaar. Neem contact op voor de prijzen van een kinderfeestje.

Adres
Map Pin
Oostvaardersdijk 01-09
Lelystad

Foto's

In de buurt