Icon-back-white Menu
Centraal Museum U...

Centraal Museum Utrecht: klassiek naast modern

Bekijk alle informatie

"Het Centraal Museum is een plek waar je altijd geïnspireerd vandaan komt. Probeer maar", vindt het Centraal Museum in Utrecht. Vroeger was het een klooster, kinderweeshuis, ziekenhuis en paardenstal. Nu is het een open plek vol ontdekkingen. Laat je meevoeren met de kunst. Centraal Museum Utrecht In 1838 vestigde het Centraal Museum zich in een voormalig middeleeuws klooster in Utrecht. Het is het oudste stedelijk museum van Nederland. Maar de collectie van het museum is niet alleen maar oud, maar juist heel gevarieerd. Van Scorel tot Bruna tot Viktor en Rolf. Van Rietveld tot Utrechtse Caravaggisten, van Bloemaert tot Marlene Dumas. Klassiek naast modern, vormgeving naast Utrechtse stadsgeschiedenis, experimenteel naast monumentaal. Het museum organiseert ook allerlei leuke activiteiten, zoals even kijken in de keuken van een archeoloog of een dansworkshop voor peuters en kleuters!

Hapje en drankje

Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het Museumcafé en Museumrestaurant De Refter. Het café bevindt zich op de entresol boven de entree/boekwinkel en is doordeweeks open. De Refter, die te vinden is op de eerste verdieping, kan alleen in het weekend worden bezocht. Tip: neem ook eens een kijkje in het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Elke eerste donderdag van de maand is het Centraal Museum tot 21:00 uur open.

Volwassenen: € 13,50
Kinderen: Gratis
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
De jongerenprijs geldt voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree.

Adres
Map Pin
Agnietenstraat 1
Utrecht

Foto's

In de buurt