Icon-back-white Menu
Archeon: terug in...

Archeon: terug in de tijd!

Bekijk alle informatie

Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Ontdek hier hoe er in vroegere tijden geleefd werd, in de prehistorie, Romeinse tijd en in de middeleeuwen. Je kunt zelf meedoen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten! Duik in de geschiedenis en laat je verbazen.

themapark Archeon

Gladiatoren en Romeinen

Je hoort kletterende zwaarden en iedereen houdt zijn adem in. Gladiatoren strijden in hun dagelijkse gevecht in Archeon. Iedere dag heeft het themapark een speciaal dagprogramma met demonstraties. Je mag zelf ook meedoen! Bezoek bijvoorbeeld de Romeinen en leer zwaardvechten. Je kunt ook lekker ravotten in de speeltuin of ronddwalen in het doolhof. Het hele seizoen organiseert Archeon speciale evenementen, zoals het Romeins Festival en het Viking Festival.

Ontdek hoe Romeins jij bent in het Romeins Museum

In de boerderij van het Archeologiehuis Zuid-Holland - Villa van Rijswijk - bekijk je een introductiefilm over de vondsten in Zuid-Holland. Daarna kun je meer dan 600 vondsten bewonderen en de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten ontdekken en beleven. Kinderen mogen ook zelf voor archeoloog spelen. In het Romeinse deel staan moderne touchscreens en voeltafels, afgewisseld met bijzondere vondsten. Hoe Romeins ben jij? Romeins Museum

Overnachten

Nog geen genoeg van de middeleeuwen? Blijf dan overnachten in Archeon. Hout hakken, broodbakken of meehelpen met één van de vele ambachten. Een heerlijk middeleeuws leven!

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur
Op dinsdag, donderdag en vrijdag gaat Archeon om 16:00 uur dicht. Tijdens vakanties gelden andere openingstijden. Bekijk een overzicht van alle openingstijden van Archeon.

Volwassenen: € 19,90
Kinderen: € 18,40
65+: € 18,40
Peuters: Gratis
Kinderen tot en met drie jaar gratis. De volwassenenprijs geldt vanaf tien jaar.

Adres
Map Pin
Archeonlaan 1
Alphen aan den Rijn

Foto's

In de buurt