Icon-back-white Menu
Museumstoomtram H...

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Bekijk alle informatie

Ga je mee op tijdreis in een stoomtram? Kijk hoe de stoker kolen op het vuur gooit en luister naar de fluitende locomotief. Maak de Spannendste Tijdreis met Bello of een van de andere stoomlocomotieven tussen Hoorn en Medemblik. Je kunt aansluitend ook een boottocht maken met een salonboot over het IJsselmeer en de reis combineren met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum.

Reizen in stijl

In het verleden waren mensen minder gehaast en genoten ze van de reis per stoomtram. De rit was een hele beleving en bovendien erg comfortabel. De meer dan 100 jaar oude teakhouten rijtuigen van de Museumstoomtram Hoorn - Medemblik zijn stijlvol ingericht, precies zoals het vroeger was! Je reist als in oude tijden over het West-Friese platteland en de sfeer van toen is weer te proeven. Een ritje met de Museumstoomtram is ook leuk met collega's of familie.

Stoomsafari voor de kinderen

Voor kinderen is een ritje met de Museumstoomtram een indrukwekkende belevenis. De Stoomsafari maakt het extra leuk. Vooraf krijgen bezoekers hiervoor gratis de Stoomtram Courant, die vol staat met informatie over de locomotieven, stations en wagens. Wie lost de Spoortocht op? Je maakt kans op een leuke prijs! Kinderen mogen tijdens de rit ook meehelpen als bagagekruier, machinist, conducteur of stationschef.

Combineren met andere activiteiten

Een rit met de Museumstoomtram is goed te combineren met een fietstocht over het West-Friese platteland. Daarnaast is in Medemblik een bezoekje aan Kasteel Radboud aan te bevelen.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
In sommige maanden is er dagelijks een treinrit, in andere maanden maar af en toe. Bekijk de dienstregeling.

Volwassenen: € 12,70
Kinderen: € 9,30
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Prijs voor een enkele reis stoomtram Hoorn - Medemblik of omgekeerd. Het tarief voor kinderen geldt vanaf vier tot en met twaalf jaar. Ook mogelijk: maak een rondrit via Enkhuizen met stoomtram, museumschip en/of trein! Bekijk alle tarieven op de website.

Adres
Map Pin
Van Dedemstraat 8
Hoorn

Foto's

In de buurt