Icon-back-white Menu
Sonnenborgh - Mus...

Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht

Bekijk alle informatie

Hoe snel reizen wij door het heelal? Ben jij gemaakt van sterrenstof? Welk wereldberoemd onderzoek is er op Sonnenborgh gedaan? Wat doet dat bastion onder de sterrenwacht? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd? Je komt er achter in het vernieuwde Sonnenborgh waar je de sterren bijna kunt raken. Hier maak je een ruimtereis, waarin je als een wetenschapper aan de slag gaat. Een tablet leidt je rond, stelt vragen en daagt je uit tot het doen van proefjes. Richt de telescopen op het heelal. Ontrafel de raadsels van de zon. Verdwijn in een zwart gat. Bouw je eigen satelliet. Ga op onderzoek en maak kennis met de helden van Sonnenborgh. Zo komt ver weg dichterbij. Ontdek ook de andere geheimen van dit historische Utrechtse verdedigingswerk, dat zoveel mogelijk is teruggebracht in authentieke stijl. Ga op zoek naar kanonsgaten achter de metersdikke muren van het 16de-eeuwse bastion. Of voorspel het weer! Sonnenborgh is namelijk de plek waar het KNMI is opgericht. Ook over dat onderwerp is in het museum van alles te ontdekken. Er is genoeg te doen bij Sonnenborgh! Lees ook: Word een Willie Wortel in Sonnenborgh.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Op zondag is Sonnenborgh geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Sterren kijken kan van oktober tot en met maart op vrijdag van 20:00 uur tot 21:30 uur voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Op zaterdag is er van 19:30 uur tot 21:00 uur een speciale kijkavond voor kinderen. Er kunnen ook groepsrondleidingen geboekt worden.

Volwassenen: € 7,50
Kinderen: € 4,50
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
De kinderprijs geldt voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar. U-pas: € 4,50. De sterrenkijkavonden kosten voor iedereen € 11,50 per persoon; een begeleidende volwassene op zaterdagavond betaalt € 9,50. Een kinderfeestje is € 149,00, inclusief entreeprijs museum, voor maximaal tien kinderen.

Adres
Map Pin
Zonnenburg 2
Utrecht

Foto's

In de buurt