Icon-back-white Menu
Creatief met glas...

Creatief met glas in het Nationaal Glasmuseum

Bekijk alle informatie

Leerdam staat wereldwijd bekend om zijn glas. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de Zuid-Hollandse stad het Nationaal Glasmuseum te vinden is. Het museum ligt op een steenworp afstand van de Glasfabriek, waar veel van de grootse collectie van 1880 tot nu vandaan komt. Verwonder je over de enorme collectie glas in het Transparant Depot, van alledaags tot uiterst kunstzinnig!

Glasblazerij

In de Glasblazerij wordt de kunst van het glasblazen dagelijks beoefend. Neem een kijkje bij één van de demonstraties met professionele glasblazers die met veel geduld de mooiste vormen van glas maken van een hete massa van zand, kalk en soda. Jeuken je handen om zelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan snel in voor een cursus glasblazen en maak zelf de mooiste creaties! Of combineer het Nationaal Glasmuseum met een dagje uit in Leerdam met de volgende arrangementen:
  • Dagje Leerdam met een onvergetelijke rondvaart over de Linge!
  • High Tea aan de Linge met een heerlijke high tea uit Cochius' Keuken. Extra leuk: kinderen mogen zelf koekjes bakken.
Dit is slechts een greep uit het aanbod. Bekijk alle arrangementen van het Nationaal Glasmuseum! En heb je altijd al willen weten waar die ene mooie karaf van je oma vandaan komt? Ga langs op een van de taxatiedagen van het Nationaal Glasmuseum en ontdek het verhaal achter je glazen voorwerp. Wie weet is het wel veel waard!

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur
Op zondag is het museum vanaf 12:00 uur geopend. Op feestdagen meestal van 12:00 uur tot 17:00 uur geopend. Bekijk de precieze openingsdagen en -tijden op de website van het museum.

Volwassenen: € 9,00
Kinderen: € 7,50
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Bovenstaande prijzen gelden voor het museum. Kinderen tot en met vijf jaar hebben gratis toegang. Het kindertarief geldt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Tevens zijn er ook combikaarten te koop voor een bezoek aan de Glasblazerij voor € 14,00 en € 12,00 voor kinderen. Het is ook mogelijk om een gezinspas aan te schaffen. Kijk voor alle entreeprijzen op de website van het Nationaal Glasmuseum.

Adres
Map Pin
Lingedijk 28-30
Leerdam

Foto's

In de buurt