Icon-back-white Menu
Muiderslot - zeve...

Muiderslot - zeventiende-eeuwse tuinen

Bekijk alle informatie

Kasteel Muiderslot heeft twee prachtige tuinen, de Warmoeshof en de Kruidhof. Beide tuinen stammen uit de 17e eeuw en zien er niet alleen mooi uit, maar worden ook nog steeds gebruikt voor het kweken van groenten en kruiden. Op het Warmoeshof worden groenten van vroeger verbouwd, en op het Kruidhof worden keukenkruiden, geneeskrachtige kruiden en verf- en sierkruiden verbouwd. Van maart tot oktober zijn er dagelijks vrijwilligers aan het werk in de tuinen die vol trots vertellen over de tuinen en gewassen. In de Kruidhof worden geneeskruiden, keukenkruiden, verfkruiden en sierkruiden gekweekt. Bezoek ook het eiland Pampus. De veerboot vertrekt vlakbij het Muiderslot.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur
Van april tot en met oktober is het Muiderslot de hele week van 10:00 uur tot 17:00 uur open. Op zaterdag, zondag en feestdagen is Muiderslot geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Van 1 november tot en met 31 maart is het kasteel alleen tijdens het weekend en de feestdagen open.

Volwassenen: € 13,50
Kinderen: € 9,00
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Toegang is voor iAmsterdam Card- en Museumkaarthouders gratis. Voor sommige onderdelen geldt een toeslag bovenop de entreeprijs. Kijk op de website van de aanbieder voor overige prijzen. Parkeren kost € 2,40 per uur.

Adres
Map Pin
Herengracht 1
Muiden

In de buurt