Icon-back-white Menu
Slot Loevestein -...

Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis

Bekijk alle informatie

Een mooie weg langs de Maas voert je naar het prachtige Slot Loevestein. Verken deze oude vesting, die met haar kasteel, aarden wallen, bastions en soldatenhuisjes nog bijna dezelfde is als in de achttiende eeuw. Van verdedigingsbolwerk werd Slot Loevestein staatsgevangenis en van onderdeel van de Hollandse Waterlinie een eilandje in 'nieuwe natuur'. Mis geen enkel spannend verhaal uit de geschiedenis van Loevestein en ga op avontuur in het slot!

Hugo de Groot

In de zestiende eeuw was de vesting in gebruik als gevangenis, de meest markante periode in de geschiedenis van het slot. De internationaal beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot zat gevangen in Slot Loevestein, maar wist te ontsnappen... Een bijzonder boeiend verhaal dat dagelijks wordt verteld door de museumgidsen. Lukt het jou ook om te ontsnappen uit escaperoom Escape Loevestein, net als Hugo de Groot?

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Genoemde openingstijden gelden voor het kasteel. Van november tot en met februari op zaterdag en zondag open tot 16:00 uur. Van maart tot en met oktober geopend op zaterdag en zondag tot 17:00 uur. Van mei tot en met september open van dinsdag tot en met zondag. In juli en augustus dagelijks geopend. In de schoolvakanties dagelijks geopend. Bekijk de openingstijden tijdens schoolvakanties.

Volwassenen: € 14,00
Kinderen: € 9,50
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Kindertarief geldt van vier tot en met achttien jaar. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Bekijk een overzicht van alle tarieven op de website van Slot Loevestein.

Adres
Map Pin
Loevestein 1
Poederoijen

Foto's

In de buurt