Icon-back-white Menu
Huis Zypendaal

Huis Zypendaal

Bekijk alle informatie

Dwaal in en rondom Huis Zypendaal, een prachtige achttiende-eeuwse buitenplaats. Dit is de plek waar vroeger de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen woonde.

Intieme sfeer van vroeger

Het huis, de bijgebouwen en de tuin zijn omgeven door stromend water. In het park staan oude bomen en er stroomt een aantal bronnetjes. Het is er heerlijk wandelen, in weelderige rust en groene natuur. Binnen in het huis leeft de sfeer uit vroegere tijden, vooral doordat vertrekken op de hoofdverdieping in oude stijl zijn ingericht. Door de kostbare meubilering en de vele herinneringen aan de voormalige bewoners uit het geslacht Brantsen, heeft het interieur van Zypendaal een intieme uitstraling. Het huis is alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken. Tegenover het huis liggen een oranjerie, waar de planten overwinterden, en een koetshuis, waar vroeger de paarden stonden. In de zomer bloeien in de tuin tussen deze sierlijke bijgebouwen prachtige rozenstruiken. Beide panden zijn nu in gebruik als kantoor.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 12:00 uur tot 17:00 uur
Huis Zypendaal is van april tot en met oktober elke zondag geopend. Ook geopend tijdens Pasen, Hemelvaart en Pinksteren.

Volwassenen: € 7,50
Kinderen: € 4,50
65+: Onbekend
Peuters: Onbekend
Tijdens speciale evenementen kunnen reguliere tarieven komen te vervallen. Bekijk alle tarieven en mogelijkheden op de website van Huis Zypendaal.

Adres
Map Pin
Zijpendaalseweg 44
Arnhem

In de buurt