Icon-back-white Menu
Stedelijk Museum ...

Stedelijk Museum Zutphen

Bekijk alle informatie

Het Stedelijk Museum in Zutphen brengt de geschiedenis van Zutphen en de omgeving van de stad in beeld. Wisselende tentoonstellingen en een vaste collectie zorgen samen voor een compleet beeld van de geschiedenis. Allerlei archeologische vondsten en topografische collecties zijn onderdeel van het museum. Ook zijn er voorwerpen van kunstnijverheid te zien, waaronder een bijzondere zilvercollectie. In de gewelfde middeleeuwse kelder stap je terug in de tijd, naar bijvoorbeeld de aanval van de Vikingen in het jaar 882. Hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis wisselen zich af, zoals de Hanzetijd - die Zutphen de bijnaam 'De Rijkste' bezorgde – en de Tachtigjarige Oorlog. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisseltentoonstellingen met historische onderwerpen, oude meesters en (lokaal) talent. Voor kinderen is er de gratis speurtocht 'Kruip in de huid van de archeoloog', waarbij ze met een scherf die door echte archeologen is gevonden op ontdekkingstocht gaan door het museum. Het museum maakt samen met het Museum Henriette Polak onderdeel uit van de Musea Zutphen. De Musea Zutphen zijn gevestigd in het oude stadspaleis in het Hof van Heeckeren.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Doorgaans op maandag gesloten, maar tijdens de aangegeven wel geopend. Elke laatste zondag van de maand zijn er gratis inlooprondleidingen in van 13:00 uur tot 14:00 uur.

Volwassenen: € 7,50
Kinderen: Gratis
65+: Onbekend
Peuters: Onbekend
Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Het is mogelijk om een combiticket te kopen dat tevens toegang biedt tot het Museum Henriette Polak voor €12,50.

Adres
Map Pin
's Gravenhof 4
Zutphen

Foto's

In de buurt