Icon-back-white Menu
Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Bekijk alle informatie

Tot 4 augustus 1944 was het huis aan de Prinsengracht 267 een huis als alle anderen. Maar op die datum werden Anne Frank en haar familie opgepakt door de Duitse bezetter. De schuilplaats was ontdekt, met hulp van de nog altijd onbekende verrader. Helaas kwamen bijna heel het gezin om in één van de Duitse concentratiekampen. Alleen vader Otto Frank overleefde de oorlog. Toch weten we nog hoe het geweest is. Het dagboek van Anne Frank vertelt over het leven in hun geheime schuilplaats Het Achterhuis. Wie zich in het indrukwekkende leven van de onderduikers wil verdiepen, kan terecht in het Amsterdamse grachtenpand.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 09:00 uur tot 22:00 uur
Bestel online kaartjes voor een bepaald tijdsslot en vermijd de lange rijen. Vanaf 1 april tot en met oktober is het museum dagelijks open van 09:00 uur tot 22:00 uur. Vanaf november tot en met maart is het museum tot 19:00 uur open en op zaterdagen tot 21:00 uur. Gesloten op Jom Kipoer (Grote Verzoendag).

Volwassenen: € 9,00
Kinderen: Gratis
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Kinderen tot tien jaar zijn gratis. CJP-pashouders betalen € 4,50 entree. Kaartjes online kosten vijftig eurocent extra.

Adres
Map Pin
Prinsengracht 267
Amsterdam

Foto's

In de buurt