Icon-back-white Menu
Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Bekijk alle informatie

Tot 4 augustus 1944 was het huis aan de Prinsengracht 267 een huis als alle anderen. Maar op die datum werden Anne Frank en haar familie opgepakt door de Duitse bezetter. De schuilplaats was ontdekt, met hulp van de nog altijd onbekende verrader. Tragisch genoeg kwam bijna heel het gezin om in één van de Duitse concentratiekampen. Alleen vader Otto Frank overleefde de oorlog. Dankzij Het dagboek van Anne Frank weten we hoe het leven in de geheime schuilplaats Het Achterhuis was. Wie zich in het indrukwekkende leven van de onderduikers wil verdiepen, kan terecht in het Amsterdamse grachtenpand. Wegens vernieuwingswerkzaamheden is het Anne Frank Huis tot 1 mei 2018 alleen toegankelijk met een online ticket met tijdslot.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 09:00 uur tot 22:00 uur
Vanaf november tot en met maart is het museum doordeweeks open van 10:00 uur tot 20:00 uur en op zondag tot 19:00 uur. Let op: wegens vernieuwingswerkzaamheden is het Anne Frank Huis tot 1 mei 2018 alleen toegankelijk met een online ticket met tijdslot.

Volwassenen: € 9,00
Kinderen: € 4,50
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Let op: wegens vernieuwingswerkzaamheden is het Anne Frank Huis tot 1 mei 2018 alleen toegankelijk met een online ticket met tijdslot. Kinderen tot en met negen jaar hebben gratis toegang. Het kindertarief geldt van tien tot zeventien jaar.

Adres
Map Pin
Prinsengracht 267
Amsterdam

Foto's

In de buurt