Icon-back-white Menu
Stoomgemaal Halfweg

Stoomgemaal Halfweg

Bekijk alle informatie

Nederland heeft een rijke historie in zijn strijd tegen het water en de stoomgemalen uit oude tijden zijn daar een voorbeeld van. Stoomgemaal Halfweg is het oudste stoomgemaal ter wereld. Het stoomgemaal is gebouwd om het uitgepompte water van de Haarlemmermeer gemalen naar zee af te voeren. Het pompte maar liefst 25.000 liter per seconde op! Tegenwoordig is het stoomgemaal een museum en draait het nog een aantal dagen per jaar. De locatie leent zich ook uitstekend voor recepties, partijen, presentaties en allerlei andere bijeenkomsten.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 16:00 uur
Op woensdagmiddag geopend vanaf 13:00 uur. Verder wordt het stoomgemaal op 11 gezette dagen (zaterdag of zondag) in werking gesteld. Bekijk de website voor actuele informatie hierover. Buiten de normale openingstijden is een besloten extra openstelling met rondleiding beperkt mogelijk en alleen voor groepen van tenminste twintig personen.

Volwassenen: € 3,00
Kinderen: € 2,00
65+: € 3,00
Peuters: Gratis
De kinderprijs geldt voor kinderen van zes tot en met veertien jaar. Op de draaidagen gelden andere entreeprijzen. De museumkaart is niet geldig. Let op: je kunt hier niet pinnen. Voor groepstarieven zie website.

Adres
Map Pin
Haarlemmermeerstraat 4
Halfweg

Foto's

In de buurt