Icon-back-white Menu
Forteiland Pampus

Forteiland Pampus

Bekijk alle informatie

We hebben de uitdrukking 'voor pampus liggen' te danken aan het eiland Pampus. Dit was een wachtplek voor de schepen van de VOC. Tegenwoordig is Forteiland Pampus ideaal voor een dagje weg. Het ligt op een half uurtje varen vanuit Amsterdam of Muiden. Pampus is het belevingscentrum van de Stelling van Amsterdam en ligt in het midden van het IJmeer. Het werd in 1996 opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Beleef op het Forteiland honderden jaren Nederlandse geschiedenis en verken de tientallen ruimtes in het fort. Kanonschoten vliegen je om de oren en door multimedia zijn de vertrekken weer net als vroeger. Er zijn speurtochten en rondleidingen, maar bezoekers kunnen ook zelf met een routekaart door het fort dwalen. Kinderen kunnen met speciale Pampus-sleutels games in het fort activeren en spelen. Pampus organiseert ook grote evenementen, zoals Sail Pampus. Forteiland Pampus is voor iedereen die houdt van het water, historie en avontuur!

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:30 uur tot 17:00 uur
Het schema met de veerdiensten staat op de website van Fort Pampus. In april is Pampus van dinsdag tot vrijdag open van 11:30 uur tot 16:00 uur, in het weekend gelden dan de normale tijden.

Volwassenen: € 16,50
Kinderen: € 12,50
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Kinderen tot en met drie jaar gratis toegang. De prijs voor volwassenen geldt vanaf twaalf jaar. Entreeprijzen zijn inclusief veerdienst Muiden-Pampus-Muiden, toegang tot Pampus en rondleiding (indien gewenst). Museumkaarthouders vanaf twaalf jaar betalen € 8,- entree. Museumkaarthouders jonger dan twaalf jaar betalen € 6,- entree.

Adres
Map Pin
Herengracht t/o nr. 33
Muiden

Foto's

In de buurt