Icon-back-white Menu
Gratis rondleidin...

Gratis rondleiding door de Yakult fabriek

Bekijk alle informatie

Wist je dat er in een flesje Yakult minstens 6,5 miljard bacteriën zitten? Tijdens een gratis rondleiding door de Yakult fabriek maak je het productieproces van dichtbij mee en leer je alles over de geschiedenis van het kleine flesje. Neem zelf ook een slokje en proef hoe lekker bacteriën zijn.

Bacteriën tellen

Voordat Yakult bij je in de koelkast staat, is er al heel wat met dit kleintje gebeurd. In de fabriek maak je van A tot Z mee hoe een flesje gemaakt wordt. Verwonder je over het razende tempo waarmee machines de flesjes produceren - zo'n elfduizend per uur. Omgerekend zijn dat dus 66 biljoen (!) bacteriën die over de lopende band vliegen. Ieder flesje wordt binnen een tiende van een seconde gevuld én gedopt. Aan het eind van de vul- en verpaklijn zie je de indrukwekkende pallets die klaarstaan om verspreid te worden door heel Europa.

Klein flesje, groot verhaal

Elke dag drinken meer dan 35 miljoen mensen uit 38 verschillende landen een flesje Yakult. Tijdens de rondleiding neemt Yakult je mee in het verhaal achter het populaire zuiveldrankje: van de uitvinding in 1935 tot het flesje dat je nu in de supermarkt vindt. Ontdek hoe het jasje van Yakult door de jaren heen is veranderd en leer alles over bacteriën, die ook zitten in bijvoorbeeld wijn, brood en zuurkool én op en in je lichaam! Zoals in je darmen. Het totale programma in de Yakult fabriek duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop krijg je een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Rondleidingen zijn mogelijk om 10:00 uur en om 13:00 uur. Reserveren is verplicht.

Volwassenen: Gratis
Kinderen: Onbekend
65+: Onbekend
Peuters: Onbekend
Geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. De fabriek is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het bezoek is gratis, inclusief koffie of thee.

Adres
Map Pin
Schutsluisweg 1
Almere

Foto's

In de buurt