Icon-back-white Menu
Joods Historisch ...

Joods Historisch Museum

Bekijk alle informatie

Het Joods Historisch Museum bevindt zich in een gerestaureerd synagogecomplex. Het gebouw en de collectie van het Joods Historisch Museum leed ernstig onder het oorlogsgeweld. Het synagogecomplex is gerestaureerd in een combinatie van laat-achttiende-eeuwse stijl en moderne materialen. Deze keuze staat symbool voor de abrupte overgang van de gebruiksfunctie: voor de Tweede Wereldoorlog een synagoge, na de oorlog een museum. De collectie is opgebouwd uit elementen die te maken hebben met de cultuur, religie en geschiedenis van de Joden in Nederland en haar koloniën. Naast de vaste tentoonstellingen over de geschiedenis van de Joden zijn er vaak tijdelijke tentoonstellingen. Het Joods Historisch Museum vormt samen met het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge en de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum het Joods Cultureel Kwartier.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Het Joods Historisch Museum is gesloten op een aantal Joodse feestdagen. Kijk voor deze informatie op de website van de aanbieder.

Volwassenen: € 15,00
Kinderen: € 3,75
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Het kindertarief geldt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De studentenprijs geldt ook voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. Een toegangsbewijs geeft één keer toegang tot alle locaties van het hele Joods Cultureel Kwartier.

Adres
Map Pin
Nieuwe Amstelstraat 1
Amsterdam

Foto's

In de buurt