Icon-back-white Menu
Portugese Synagoge

Portugese Synagoge

Bekijk alle informatie

Tegenover het Joods Historisch Museum ligt de Portugese Synagoge. Dit indrukwekkende gebedshuis uit 1675 is nog bijna helemaal in authentieke staat en wordt nog steeds als synagoge gebruikt. Tijdens de rondleiding besteedt de gids aandacht aan de geschiedenis van de Portugese joden in Amsterdam en aan de religieuze aspecten van het joodse leven. De Portugese Synagoge vormt samen met het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum en de Hollandsche Schouwburg, het Joods Cultureel Kwartier.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur
In december en januari sluit de synagoge op zondag tot en met donderdag om 16:00 uur. En van november tot en met februari sluit de synagoge op vrijdag om 14:00 uur. In maart, april, september en oktober sluit de synagoge vrijdag om 16:00 uur. De synagoge is ook gesloten op Joodse feestdagen, voor een overzicht van deze sluitingsdagen zie de website.

Volwassenen: € 15,00
Kinderen: € 3,75
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Genoemde toegangsprijs geldt voor het hele Joods Cultureel Kwartier, inclusief het Joods Historisch Museum, de Portugese Synagoge en de Hollandsche Schouwburg. De kinderprijs geldt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Jongeren van dertien tot en met zeventien jaar betalen € 7,50, net als CJP-pashouders en studenten.

Adres
Map Pin
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

In de buurt