Icon-back-white Menu
Portugese Synagoge

Portugese Synagoge

Bekijk alle informatie

Tegenover het Joods Historisch Museum ligt de Portugese Synagoge. Dit indrukwekkende gebedshuis uit 1675 is nog bijna helemaal in authentieke staat en wordt nog steeds als synagoge gebruikt. Tijdens de rondleiding besteedt de gids aandacht aan de geschiedenis van de Portugese Joden in Amsterdam en aan de religieuze aspecten van het joodse leven. Onder de bijgebouwen van de synagoge vind je schatkamers vol zilver, goud, brokaat en zijde. In de synagoge bevindt zich ook de oudste nog functionerende joodse bibliotheek ter wereld: Ets Haim Livraria Montezinos. De Portugese Synagoge vormt samen met het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum het Joods Cultureel Kwartier.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur
De kassa sluit een halfuur voor sluitingstijd. In december en januari sluit de synagoge op zondag tot en met donderdag om 16:00 uur. Van november tot en met februari sluit de synagoge op vrijdag om 14:00 uur. In maart, april, september en oktober sluit de synagoge vrijdag om 16:00 uur. De Portugese Synagoge is gesloten op een aantal Joodse feestdagen. Kijk voor deze informatie op de website van de aanbieder.

Volwassenen: € 15,00
Kinderen: € 3,75
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Het kindertarief geldt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De studentenprijs geldt ook voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. Een toegangsbewijs geeft één keer toegang tot alle locaties van het hele Joods Cultureel Kwartier.

Adres
Map Pin
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Foto's

In de buurt