Icon-back-white Menu
JHM Kindermuseum

JHM Kindermuseum

Bekijk alle informatie

Kom langs in het vrolijke huis van de familie Hollander in het Joods Historisch Kindermuseum en maak kennis met hun joodse religie, tradities en gewoontes. Wat is koosjer eten? En hoe klinken typisch joodse instrumenten? Vader en moeder Hollander en hun drie kinderen ervaren ieder op hun eigen manier hoe het is om joods te zijn en nemen je mee in hun leven. Van de woonkamer naar de keuken en studeerkamer: overal zijn joodse tradities en gebruiken te vinden. Leer in de studeerkamer belangrijke joodse lessen à la aap-noot-mies, luister naar een muur die praat en ontmoet in de keuken Max de Matzes broodvriendjes Bennie de Bagel, Gita de Pita en Chippie Chocomatze. Het JHM Kindermuseum vormt samen met het Joods Historisch Museum, de Hollansche Schouwburg, de Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Museum het Joods Cultureel Kwartier.

Prijzen en tijden
Open op: maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Het JHM Kindermuseum is gesloten op een aantal Joodse feestdagen. Kijk voor deze informatie op de website van de aanbieder.

Volwassenen: € 15,00
Kinderen: € 3,75
65+: Onbekend
Peuters: Gratis
Het kindertarief geldt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De studentenprijs geldt ook voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. Een toegangsbewijs geeft één keer toegang tot alle locaties van het hele Joods Cultureel Kwartier.

Adres
Map Pin
Nieuwe Amstelstraat 1
Amsterdam

Foto's

In de buurt